Light Dark

În portofoliul autohton al licenței brandului rezidențial de lux, operat în România de Imoteca, se află o vilă de 2,5 milioane de euro din Munții Buzăului și un castel neorenascentist de secol XIX situat pe Calea Victoriei din București.

Cu peste 300 de birouri  în 5 din cele 7 continente ale lumii, conceptul Fine&Country vine și în România, a doua țară din Europa de Sud-Est din portofoliul lor, după Ungaria. Unul din primele trei branduri internationale de luxury Real-Estate,alături de Shoteby’s International Realty si Christie’s International Real Estate, Fine&Country intermediază vânzările de proprietăți de lux din întreaga lume. Agenția imobiliară românească ce a reușit să obțină licența Fine&Country și care se va ocupa de implementarea conceputului este Imoteca – The Residential Experts. Cea mai ieftină locuință din portofoliul Fine&Country costă 150.000 de lire, iar cele mai scumpe depășesc 10 milioane de lire.

Fine&Country este un brand global de premium Real-Estate, specializat atât în servicii de marketing  și vânzări, cât și în consiliere imobiliară pentru companii, corporații sau investori independenți. Începută în 2008, în Marea Britanie și extinsă în peste 15 țări de pe 5 continente ale lumii, Fine&Country are în prezent unul dintre cele mai bogate si mai extinse portofolii de proprietati de lux din întreaga lume.

rafaela nebreda imoteca

„În participările noastre la evenimente internaționale de Real-Estate am câștigat 2 lucruri foatre importante: noi contacte și noi oportunități. Fine&Country este un brand internațional de top cu care ne-am bucurat să putem lucra, căruia i-am prezentat situația actuală și oportunitățile de pe piața imobiliară românească și pe care am reușit să-l facem să vadă potențialul acesteia. Conceptul Fine&Country nu este o agenție imobiliară, ci accesul într-o altă lume. Experții brandului intermediază vânzarea de proprietăți, dar pot stabili și întâlniri la cină cu celebri oameni de afaceri sau cu personalități din lumea show biz. Sau pot, la fel de bine, să ofere servicii de private art adviser sau invitații la evenimente mondene internaționale” , explica Rafaela Nebreda, managing partner al companiei de consultanță imobiliară Imoteca.

Printre cele mai interesante proiecte vândute de Fine&Country  se numără proiectul rezidențial de lux „AYKON London One” din Londra. Design-ul interior al proiectului a fost realizat, în premieră pentru un proiect rezidențial, de Versace Home, unul dintre cei mai mari designeri de lux din lume. Prețul apartamentelor pornește de la 1 milion de lire sterline, în cazul unui studio, și ajunge la 4,8 milioane de lire sterline pentru un apartament cu 3 camere.

Imoteca a reusit să obțină licența Fine& Country după un proces îndelungat, care a presupus atât analiza financiară și de potențial a agenției, cât și a României. Au fost mai multe întâlniri la Londra, mai mulți experți în România și toți au concluzionat că, în acest moment, România este o piață stabilă, maturizată, ce reprezintă atât potențial crescut pentru investiții cât și potențial pentru investitori. Începând de astăzi, românii care își doresc pot investi în proprietăți aflate în alte țări din portofoliul Fine&Country, prin intermediul  Imoteca.

Din portofoliul Fine&Country Romania

Printre proprietățile pe care Imoteca le aduce sub licența Fine&Country se numără Nature Gateaway, vila de lux din Munții Buzăului în valoare de 2,5 milioane de euro, duplexuri cu grădină în zona Charles de Gaulle, 2 vile elegante și spațioase în cartierul Floreasca la prețul de 3, respectiv 3,5 milioane de euro, dar și alte penthouse-uri si apartamente în centrul Capitalei. Cea mai scumpă proprietate din portofoliul actual Fine&Country Romania este o vilă cu 20 de camere din Corbeanca, construită pe un teren de peste 4.000 metri pătrați, a cărei valoare se ridică la 4,2 milioane de euro.

O altă proprietate inedită din portofoliu este un castel neorenascentist de pe Calea Victoriei ce datează din secolul XIX. Castelul a aparținut liniei aristocratice Niculescu-Dorobanțu și a fost proiectată de faimosul architect Grigore Cherchez. Izvoarele istorice arată că arhitectură construcției a fost inspirată de castelul lui Ludovic al XII-lea din Valea Loarei, iar în 1960, proprietatea a găzduit școala medie de coregrafie și balet. Clădirea are o suprafață utilă de 1.463 metri pătrați, are 33 de camere și are ca regim de înălțime S+P+2+M.