< Înapoi la agendă
Ora: 14:00 - 15:30 Workshop Interactiv Nr. de locuri: 35

Share this workshop

REdefinește-te pragmatic. Cum să dezvolți o gândire orientată spre soluții

susținut de Florin Ghindă, fondator RomâniaPozitivă, prima platformă de informație și educație pozitivă din România.

Atelier de orientare spre soluție pentru rezolvarea problemelor. #Orientarespresoluție, #SolutionThinking, #Optimism

Ce facem și de ce merită să participi?

  • Construim împreună o "hartă" cu soluții alternative pentru rezolvarea unor probleme recurente sau utilizarea unor oportunități de dezvoltare.
  • Îți aducem 5-7 instrumente de lucru ușor de utilizat și PRACTICE în rezolvarea problemelor și optimism în special din aria de business.
  • Identificăm cu tine metode pentru construirea climatului pozitiv, optimist în cadrul unei echipe, soluții pentru ”valea plângerii” și pentru dificultatea de a vedea jumătatea plină a paharului.

Suntem inspirați de specialiști și metode din psihologia pozitivă și din metodologia de tip Design Thinking, Human Centered Design sau "U" Theory. Autori recomandați: Martin Seligman, Mihaly Csikszentmihalyi, Brene Brown, Oliver Burkeman, Carol Dwek, Otto Sharmer, Seth Godin, Mahatma Gandhi.

Atelierul este potrivit pentru:

  • persoane expuse la activități cu grad ridicat de probleme și cu atribuții în rezolvarea de probleme.
  • echipe și organizații care doresc un climatul constructiv de lucru.
  • proaspăt angajați, ca parte din programul de orientare în cadrul unei organizații.

Solution Thinking & Optimism. Pentru când lucrurile par să nu meargă în direcția pe care o dorești, când începi să ai mai multe plângeri și probleme decât soluții. Pentru când nu prea mai vezi jumătatea plină a paharului, pentru când ceea ce spui, ce faci și ce gândești par că nu se mai aseamănă...

Până când ne vedem își recomandăm să vezi acest scurt video despre ingredientele prin care putem să ne construim optimismul și să citești acest articol despre 4 lentile. Despre diversele feluri în care putem să percepem lumea din jurul nostru.

https://www.youtube.com/watch?v=iySRYwGblMg http://www.romaniapozitiva.ro/romania-internationala/4-lentile-despre-diversele-feluri-in-care-putem-sa-percepem-lumea-din-jurul-nostru/

 

Citește mai multe informații despre noi aici.

Înscrie-te la workshop Înapoi la agendă