Managerii din construcții estimează că în următoarea perioadă vom putea observa o creștere moderată a prețurilor, potrivit unei anchete de conjunctură a Institutului Național de Statistică (INS).

manageri constructii

Potrivit estimărilor menționate în ancheta de conjunctură, în următoarele luni se va observa o creștere moderată a prețurilor lucrărilor de construcții (sold conjunctural +14%).

În perioada august-octombrie 2018 se va înregistra în activitatea de construcții o creștere a volumului producției (sold conjunctural +12%).

Managerii preconizează, totodată, o relativă stabilitate la nivelul numărului de angajați din acest sector (sold conjunctural +4%).

manageri constructii august 2018
Date INS

Anchetele de conjunctură au scopul de a analiza tendințele de evoluție a indicatorilor economici pe termen scurt și mediu. Eșantionul aferent domeniului construcțiilor a cuprins 1.248 de agenți economici.

Soldul conjunctural indică percepția managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen, care nu trebuie confundată cu ritmul creșterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS.

Soldul conjunctural procentual este obținut ca diferență între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului și procentajul celor care au indicat varianta negativă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *