Light Dark

Piața imobiliară este dinamică, profilul cumpărătorului se schimbă în funcție de diverși factori, iar concurență găsești la tot pasul atunci când lucrezi ca agent imobiliar. Te-ai întrebat vreodată de ce calități ar trebui să dai dovadă pentru a rămâne competitiv și pentru a evolua în carieră? Primești răspunsul la această întrebare de la Igor Postovanu, Președintele Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România (APAIR), unul dintre speakerii care vor participa pe 2 octombrie la evenimentul CPI București.

igor postovanu presedinte apair

Igor Postovanu lucrează în real estate din anul 2004 și în prezent ocupă funcția de președinte al APAIR. Discutând despre “rețeta succesului” în domeniu, acesta susține că fiecare agent imobiliar ar trebui să dea dovadă de trei calități-cheie pentru a-și asigura o viață profesională de succes.

Prima dintre acestea este empatia pe care, de altfel, o consideră a fi și cel mai important atu al celor care vor să aibă succes în breasla agenților imobiliari.

“Empatia este cea mai importantă calitate care ajută la înțelegerea nevoilor clientului și este esențială pentru o comunicare bună. Consumatorul de azi este bine informat și educat, prin urmare așteptările pe care le are sunt tot mai mari. În aceste condiții, conceptul de <plus valoare> devine tot mai important”, ne-a declarat Postovanu.

Accelerează-ți business-ul în imobiliare! Află ce îți pregătim pentru #CPI București 2018

Nu te-ai înscris la CPI București? Îți poți rezerva aici un loc la eveniment

cpi bucuresti 2018

“În imobiliare observăm că vânzătorii și cumpărătorii doresc servicii la un standard tot mai ridicat. Cu cât mai mulți agenți imobiliari vor pune interesele clientului pe care îl reprezintă pe primul loc și vor empatiza cu el pentru a-i înțelege nevoile reale, cu atât mai multă plus valoare vor aduce în tranzacție. În acest mod ne consolidăm mai repede ca breaslă și vom crește numărul de tranzacții derulate prin agentul imobiliar”, a mai adăugat el.

Cea de-a doua calitate imperativă pentru agenții imobiliari care vor să aibă succes pe piața locală este curiozitatea, în opinia sa.

“Piața evoluează și se schimbă într-un ritm alert. Suntem într-un moment în care modelele de afaceri se modifică destul de repede datorită schimbărilor tehnologice. Agentul imobiliar furnizează servicii, iar calitatea serviciului livrat are legătură directă cu nivelul de cunoaștere al acestuia”, ne-a explicat președintele APAIR.

“Curiozitatea te ajută să afli modele noi de afaceri, ce funcționează și care sunt noile trenduri”, a mai spus el, menționând, totodată, că este important pentru agenți să investească permanent în propria educație pentru a-și crește nivelul de profesionalism, oferindu-le astfel clienților servicii mai bune. Dacă clienții vor fi mai mulțumiți, acest lucru va fi benefic pentru întreaga industrie imobiliară, este Postovanu de părere.

Curajul este o altă trăsătură importantă în viața profesională a agenților imobiliari pentru că fără a depăși zona de confort aceștia nu vor observa oportunitățile de care pot profita.

“Există numeroase exemple ale unor foști lideri mondiali care nu au simțit schimbările pentru că erau în zona de confort și au pierdut piața. Cele mai cunoscute exemple sunt companiile de talie mondială Nokia și Kodak. Progresul apare în momentul în care ieșim din zona de confort, iar pentru a face acest lucru ai nevoie de mult curaj”, ne-a explicat președintele APAIR.

“În imobiliare zona de confort înseamnă continuarea practicilor imobiliare înrădăcinate. Practicile existente au ca rezultat o încredere a consumatorului de cel mult 30% în ultimii 28 de ani. Prin comparație, în piețele mature încrederea ajunge și la 90%. Un exemplu de curaj ar fi adoptarea reprezentării unei singure părți în tranzacție de către agentul imobiliar. În acest mod, ar avea de câștigat toate părțile implicate și s-ar putea observa o creștere a încrederii consumatorului în agentul imobiliar”, a mai adăugat el.

Igor Postovanu este, totodată, de părere că pentru a punea interioriza toate aceste calități agentul imobiliar trebuie să fie perseverent, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

#CPI București 2018. Dumitrașcu, One United Properties: Suntem încrezători în evoluția pieței

#CPI București 2018. Cum văd românii locuințele verzi? Ce spune Tal Roma, Business Development Manager al AFI Europe România

#CPI București 2018: Se lansează ghidul complet pentru găsirea apartamentului potrivit. Participă la CPI București pentru a fi unul dintre primii specialiști din piață care intră în posesia lui