Light Dark

Zona de sud a Capitalei și localitățile aflate în imediata apropiere a acesteia s-au dezvoltat semnificativ pe segmentul rezidențial în ultima perioadă, iar cererea rămâne în continuare mare. Astfel, un imobil nu ajunge la stadiul de realizare a finisajelor fără a fi vândut, spune Giulio Angheloiu, owner Premier Imobiliare.

giulio angheloiu cpi bucuresti

Giulio Angheloiu a făcut și un experiement în acest sens, iar rezultatele pe care le-a obținut pot fi considerate a fi surprinzătoare, mai ales în condițiile în care vara aceasta a adus cu sine o încetinire a pieței.

“A fost o vară atipică, dar în această perioadă am făcut un experiment. Am vrut să dovedesc că eu, vânzătorul, sunt suveran, cu un imobil pe care îl construiesc care va cuprinde 100 de apartamente. Am vrut să vând toate acele proprietăți, în condițiile în care nu am autorizație de construire și cer avans cel puțin jumătate din sumă la antecontract și restul pe parcursul dezvoltării. În această perioadă de vară am vândut jumătate din bloc”, a declarat Angheloiu la CPI București menționând, totodată, că tranzacții se fac în continuare, dar și că ansamblul respectiv nu se află în imediata vecinătate a unei stații de metrou.

“Am repetat experimentul și la Sinaia și am vândut proprietățile în proporție de 60% în aceleași condiții”, a mai adăugat reprezentantul Premier Imobiliare.

“Pe zona de sud, nu există imobil care să ajungă la stadiul de gresie, faianță, fără să fie vândut. Acest lucru înseamnă că vânzătorii – dezvoltatorii au ajuns la acel preț corect. Departe gândul ca o proprietate să stea 15-16 luni în piață”, a mai spus el în cadrul discuțiilor purtate în timpul panelului “Puternică sau fragilă piața imobiliară rezidențială la sfârșit de 2018?”.

Giulio Angheloiu a mai explicat și că, la ora actuală, cumpărătorul caută locuințe cu o localizare bună, dar și că, odată cu dezvoltarea masivă a zonei de sud, acesta va trebui să facă anumite compromisuri legate de distranța pe care va trebui să o parcurgă de la viitoarea sa locuință la cea mai apropiată stație de metrou. Nu în ultimul rând, spune el, cumpărătorul pune accent pe calitatea lucrărilor și se informează mult mai bine cu privire la dezvoltatorul de la care urmează să achiziționeze o proprietate.

Seria de evenimente CPI continuă cu noi întâlniri organizate pentru profesioniștii în imobiliare din Brașov, Iași și Cluj-Napoca. Nu te-ai înscris până acum? O poți face AICI.

cpi bucuresti 2018

La evenimentele regionale sunt așteptați atât reprezentanți ai agențiilor imobiliare, cât și dezvoltatori pentru a lua pulsul pieței și pentru a afla ce soluții noi de lucru online propunem pentru creșterea cotei de piață și cum pun acestea în valoare calitatea de profesionist a celor care oferă servicii de calitate.

CPI a devenit cea mai puternică şi mai mare comunitate imobiliară, locul în care specialiștii în domeniu se cunosc, pun bazele unor relaţii de business, colaborează şi identifică ideile care îi vor ajuta în dezvoltarea personală, profesională şi în creșterea business-ului. Sute de persoane au participat doar anul trecut la aceste evenimente regionale.

Transparența, cuvântul de ordine pe piața imobiliară. Tal Roma, AFI Europe România: „Acest lucru nu se întâmpla în 2006-2008”

Dan Țiganu, Premier Estate Management: „Clienții au început să fie foarte atenți, să prospecteze foarte mult piața”

#CPI București 2018: Cum văd doi specialiști din real estate viitoarea generație de agenți imobiliari

Discuții interesante, date actualizate și speakeri de top la #CPI București 2018. Vezi ce a inclus evenimentul: FOTO+VIDEO