Pe baza unui parteneriat încheiat între Ministerul Muncii, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și Asociația Română a Constructorilor de Autostrăzi (ARCA), s-a dat curs unei inițiative inedite, înființarea Bursei Locurilor de Muncă în domeniul construcțiilor.

„Revenirea românilor în țară în contextul pandemiei de COVID-19 și lipsa forței de muncă de pe șantiere, necesarul fiind estimat la 500.000 de persoane, au fost doar două dintre argumentele care au stat la baza deciziei de a realiza Bursa Locurilor de Muncă în domeniul construcțiilor – Construim Împreună”, se explică într-un comunicat de presă emis de ARCA.

Inițiativa constă, practic, într-un portal online care are ca scop facilitatea identificării forței de muncă necesară creșterii capacității de construcție a firmelor din domeniu, dar și găsirea, într-un timp scurt, a unui loc de muncă de către românii întorși din străinătate în contextul pandemiei, lucrătorii care vor să-și schimbe locul de muncă și sunt dispuși să urmeze cursuri de calificare/specializare, șomerii din domenii conexe și tinerii absolvenți de școli profesionale, licee tehnice și facultăți de profil.

Vor fi corelate, astfel, bazele de date ale ANOFM cu distribuția regională a șomerilor cu datele firmelor de construcții privind necesarul de forță de muncă pentru șantierele deschise în prezent, estimări referitoare la necesarul de forță de muncă pentru viitoarele proiecte de infrastructură într-o persoectivă de 10 ani, conform Master Planului General de Transport, și cu informații comune ale instituțiilor statului și companiilor private despre necesarul de cursuri de formare și calificare.

Citește și: În trei țări din UE s-au înregistrat, în mai, creșteri la nivelul lucrărilor de construcții. România se află în fruntea lor

Citește și: Se văd efectele pandemiei în vânzările de imobile? Da, dar nu așa cum te-ai aștepta. Realitatea din datele oficiale

Citește și: Volumul lucrărilor de construcții, în creștere în primele cinci luni

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *