Light Dark

Am stat de vorbă cu directorul Hercesa România despre modalitatea de vânzare a locuințelor din ansamblul Vivenda Residencias.

Mauricio MesaSpaniolii de la Hercesa au anunțat ieri demararea celei de-a treia faze a ansamblului rezidențial Vivenda Residencias din București. În noua fază a proiectului, compania HERCESA va construi 132 de locuințe, distribuite în două blocuri de câte 66 de apartamente cu două, trei și patru camere.

Primele două etape ale proiectului, cu un total de 420 de locuințe, au fost vândute în totalitate. ”Am realizat 99% din vânzări prin echipa proprie”, spune Mauricio Mesa Gomez, directorul Hercesa România (foto, în stânga). ”Avantajul este că nu plătești comision”, spune, mai în glumă, mai în serios, oficialul companiei spaniole. ”Ai control asupra tipului de client către care vinzi, pentru că ne adresăm familiilor cu copii. În plus, ne este mai ușor astfel să păstrăm legătura cu clienții și după ce au cumpărat locuințele. Cu toate acestea, nu excludem pe nimeni din procesul de vânzare”.

În primele două faze, cele mai vândute locuințe din Vivenda Residencias au fost locuințele cu trei camere. ” Compania noastră va investi peste 14 milioane de euro în această etapă a proiectului. La finalizarea sa, complexul rezidențial Vivenda Residencias va cuprinde un total de 1.400 de locuințe. Dorim ca Vivenda Residencias să reprezinte un standard de calitate nu doar pentru locuitorii sectorului 2, ci pentru toți românii care își doresc o locuință”, adaugă Mauricio Mesa Gomez.

Compania spaniolă Hercesa a venit în România acum 12 ani. Țara noastră a fost prima în care grupul spaniol a investit în cadrul strategiei sale de internaționalizare. ”Situația economică din Spania de la acel moment a făcut ca grupul să-și dorească extinderea și România a fost prima din cele zece țări în care s-a produs internaționalizarea companiei”, explică Francisco Vasquez, director general în cadrul Hercesa Internacional.

Compania avea în vedere, inițial, demararea a cinci proiecte, însă situația economică i-a determinat pe spanioli să demareze efectiv doar două: reconstrucția Hotelului Cișmigiu, o clădire emblematică a Bucureștiului și ansamblul Vivenda Residencial.