Light Dark

Părinții americani de astăzi sunt mult mai preocupați de impactul emoțional pe care schimbarea locuinței îl are asupra copiilor față de generațiile trecute, potrivit unui studiu realizat de Coldwell Banker Real Estate.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-kids-holding-model-house-isolated-white-image23673379Deciziile majore de cumpărare, printre care și achiziția unei locuințe, sunt influențate semnificativ de către copii în cazul unui procent de 79% dintre părinții din Generația Y, adică cei născuți între anii 1980 și 2000. Procentul este mai mic (70%) în cazul părinților din Generația X (vârste între 35 și 49 de ani). Spre comparație, doar 52% din părinții cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani (Generația ”Boomers”) spun că deciziile majore de cumpărare erau influențate de copiii lor. Datele provin dintr-un studiu realizat de Coldwell Banker Real Estate pe un eșantion de 2.800 de părinți americani provenind din trei generații.

”Am fost martorii unei schimbări importante în privința modului în care părinții se implică mai mult în viețile copiilor lor”, spune Dr. Robi Ludwig, psihoterapeut și colaborator al Coldwell Banker Real Estate LLC. ”Acum însă, suntem martorii extinderii acestei implicări dincolo de făcutul temelor sau stabilirea momentelor pentru joacă. Părinții de astăzi văd unele dintre cel mai importante decizii prin ochii copiilor, ceea ce nu era prea obișnuit acum 20 sau 30 de ani. Este interesant să reflectăm asupra modului în care stilul de a-ți crește copiii poate schimba felul în care luăm deciziile.”

Din punct de vedere strict imobiliar, studiul arată că părinții americani sunt mai preocupați decât în trecut de felul în care copiii lor vor fi afectați de mutarea într-o locuință nouă. Astfel, 67% dintre părinții din Generația Y și 64% dintre cei din Generația X spun că sunt mai preocupați de impactul imediat pe care mutarea l-ar avea asupra confortului emoțional al copilului decât de cel pe termen lung – bun sau rău – pe care o astfel de decizie l-ar avea asupra întregii familii.

Dr. Robi Ludwig are câteva sfaturi pentru părinții care se tem de impactul pe care mutarea l-ar putea avea asupra copiilor:

Luați în considerare atât impactul pe termen lung, cât și pe cel pe termen scurt: ”Este natural să vă gândiți la impactul imediat asupra copilului atunci când luați decizii importante, precum schimbarea locuinței sau a locului de muncă. Totuși, este important să vă gândiți și la implicațiile pe termen lung ale unei asemenea decizii.”

Înțelegeți că schimbarea poate fi un lucru puternic, pozitiv: ”Unii părinți, deși simt că familia nu mai are loc în casă, sunt reticenți în a schimba cartierele și școala, de teamă că ar putea avea un impact negativ asupra copiilor. Deși schimbarea poate părea copleșitoare la început, părinții vor fi surprinși de cât de repede se pot adapta copiii în cazul unei mutări, aunci când se simpt sprijiniți și iubiți de familie.”

Faceți-i pe copii să se simtă implicați, dar luați decizii ca un adult: ”Părinții vor tot ce-i mai bun pentru copiii lor, așa că nu este surprinzător că a existat o mișcare la nivel de generație care să pună confortul celor mici în centrul tuturor deciziilor importante din viață.Totuși, uneori «mama și tata știu mai bine». Urmați-vă instinctele și știți când e bine să spuneți: «Pentru că așa am spus eu!»”.