Light Dark

Anul 2021 a fost un an în care ne-am văzut puși în situații cu totul neașteptate. După o perioadă de aproape doi ani și jumătate în care ne-am confruntat cu pandemia COVID, a urmat conflictul armat din vecinătatea noastră. Aceste fenomene au impactat climatul economic, afectând totodată și piața rezidențială. Să aruncăm o privire și asupra marjei de negociere pe care și-au luat-o proprietarii cu locuințe de vânzare în cele mai mari orașe din țară.

În trei dintre cele cinci mari centre regionale analizate de Imobiliare.ro, perioada medie de vânzare pentru un apartament a fost mai mică trimestrul trecut comparativ cu perioada similară a anului anterior.

Astfel, cea mai mică valoare a acestui indicator este consemnată în Brașov, unde timpul necesar pentru tranzacționarea unei asemenea unități locative a fost de 41,5 de zile în intervalul aprilie – iunie 2022.

La polul opus, cea mai mare perioadă de vânzare, respectiv 83 zile, a fost înregistrată în Cluj-Napoca (în scădere cu 81 zile, de la aproximativ 164 zile în urmă cu 12 luni).

Constanța și Timișoara se află la un nivel destul de apropiat, cu 58, respectiv 51,5 de zile.

În București, timpul necesar pentru tranzacționarea unui apartament ajunge la 47 zile.

DESCARCĂ GRATUIT raportul integral „Piața imobiliară rezidențială, T2 2022”

Citește și: Ritmul scumpirilor pe piața apartamentelor. Care sunt prețurile în funcție de zone, în al doilea trimestru din 2022?

Citește și: Piața închirierilor de locuințe. Clujul rămâne orașul cu cele mai mari prețuri la închiriere