România a înregistrat cea mai mare scădere din Uniunea Europeană (UE) a lucrărilor de construcții în luna martie comparativ cu perioada similară a anului trecut.

lucrari de constructii

Cel mai mare declin la nivelul lucrărilor de construcții, respectiv de 10,8%, a fost înregistrat în rândul statelor membre ale UE în cazul României în luna martie față de perioada corespunzătoare a anului 2017, arată datele Eurostat.

Scăderi mari au mai fost observate în aceeași perioadă și în Marea Britanie, cu 8,1%, și în Franța, cu 2,5%.

La polul opus s-au aflat țări ca Polonia și Spania, în cazul cărora activitatea din construcții a crescut cu 18,8%, respectiv cu 17,1%.

Totodată, în România s-a înregistrat pe parcursul lunii martie a doua cea mai abruptă scădere a lucrărilor de construcții din UE față de luna precedentă, de 9,2%, după Ungaria unde declinul a fost de 10,3%.

În timp ce în România și în Ungaria lucrările de construcții scădeau, în Spania, Slovacia și Belgia erau observate cele mai mari creșteri la acest capitol.

infografic eurostat lucrari de constructii

De menționat este și faptul că, față de luna anterioară, în martie lucrările de construcții au scăzut cu 0,3% în zona euro și cu 0,9% la nivelul Uniunii, dar și că în februarie 2018 s-au înregistrat scăderi de 0,7% în zona euro, respectiv de 0,8% la nivel european.

În ritm anual, în luna martie lucrările de construcții au crescut cu 0,8% în zona euro, dar au scăzut cu 1,3% în Europa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *