Numărul autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale pe parcursul lunii iulie a fost cu 6% în creștere față de cel înregistrat la începutul verii, dar s-a menținut cu aproape 3% sub nivelul din perioada similară a anului trecut.

Pe parcursul lunii iulie s-au eliberat 4.114 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale la nivel național, din care aproape 66% pentru zona rurală.

Tabel: autorizații de construire eliberate pentru clădiri, INS

Față de începutul verii, s-au eliberat cu 233 de autorizații în plus în iulie. Creșteri au apărut, astfel, în cinci regiuni de dezvoltare, printre care și în București-Ilfov. Scăderi au fost înregistrate, în schimb, în Centru, Nord-Est și în regiuniea de Vest a țării, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică.

Infografic: autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale, pe regiuni de dezvoltare, iunie și iulie 2020, INS
  • Nord-Est – Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
  • Sud-Est – Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea
  • Sud-Muntenia – Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman
  • Sud-Vest Oltenia – Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea
  • Vest – Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș
  • Nord-Vest – Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj
  • Centru – Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu

Numărul autorizațiilor de construire eliberate la nivel național pentru clădiri rezidențiale a înregistrat o ușoară scădere față de perioada similară din 2019, aceasta reflectându-se în patru regiuni – Centru, Nord-Vest, Nord-Est și Vest. Pe de altă parte, în București-Ilfov s-au eliberat cu 58 de autorizații în plus în iulie 2020. Creșteri au apărut și în alte trei regiuni.

Infografic: autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale, pe regiuni de dezvoltare, iulie 2019/iulie 2020, INS

În total, în primele șapte luni ale anului 2020 s-au eliberat 21.992 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în scădere cu 10,5% față de perioada similară din 2019. Cele mai semnificative scăderi au apărut la acest capitol în București-Ilfov (-659 autorizații) și în regiunea de Sud-Est a țării (-548 autorizații).

Citește și: Top 10 județe unde s-au vândut cele mai multe imobile luna trecută

Citește și: Volumul lucrărilor de construcții, în creștere în prima jumătate a anului 2020

Citește și: 90 de miliarde de lei cifră de afaceri în construcții în 2020. Topul companiilor care domină sectorul și efectul modificării Prima Casă

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *