Light Dark

One United Properties își schimbă strategia pentru proiectul One Verdi Park, aflat deja în construcție în zona de nord a Capitalei, și îl transformă dintr-unul multifuncțional într-unul rezidențial.

Decizia de a renunța la componenta de spații office, care ar fi urmat să implice o suprafață totală închiriabilă de 21.000 de mp, a fost luată pe fondul precontractării a peste 75% din turnul rezidențial al ansamblului, precum și în baza cererii crescute pentru acest segment de piață, anunță reprezentanții companiei.

“Asistăm la o cerere mai mare decât ne așteptam pentru apartamentele exclusiviste pe care le construim în zonele cele mai bune ale Capitalei. Cele mai multe apartamente din proiecte pe care le avem în derulare, precum One Mircea Eliade sau One Herăstrău Towers, au fost deja vândute înainte de finalizarea construcțiilor. Prin urmare, am decis să schimbăm strategia pentru proiectul One Verdi Park, astfel încât să putem crește oferta de unități rezidențiale de aici și să o extindem și în cel de-al doilea turn al proiectului, care devine astfel unul la fel de exclusivist ca One Mircea Eliade”, a declarat Beatrice Dumitrașcu, VP Residential Division One United Properties.

One Verdi Park a ajuns la cota zero încă din luna iunie și lucrările sunt cu patru săptămâni înaintea programului de construcție bugetat inițial. La ora actuală, fațadele sunt în curs de reproiectare, în acest demers fiind implicați arhitecții care au proiectat fațada pentru proiectul One Charles de Gaulle.

“Credem că este o abordare strategică în acest context, cu beneficii multiple atât pentru piață, cât și pentru companie și acționarii săi. One Verdi Park are toate premisele pentru a fi dezvoltarea rezidențială de referință ce se va livra în zona Floreasca în anul 2021”, a mai spus Dumitrașcu.

One Verdi Park urma să cuprindă, conform planului inițial, două turnuri, unul de birouri și unul rezidențial. Turnul de spații de tip office dispunea de o suprafață închiriabilă de 21.000 de mp, iar cel rezidențial includea 134 de apartamente. Cele două clădiri urmau să fie conectate la parter printr-un spațiu comercial. Acesta din urmă va fi păstrat și le va oferi locatarilor acces la restaurante și la alte servicii. În proiect este prevăzută inclusiv amenajarea unui mic parc privat, accesibil doar proprietarilor, deasupra corpului care leagă cele două turnuri.

Citește și: Proiectul Timișoara 58, finalizat. Gran Via depășesște 2.000 de apartamente livrate în România

Citește și: Tranzacție de 7,2 milioane de euro în București. Se pregătește un nou proiect lângă Piața Presei

Citește și: Impactul pandemiei pe piața chiriilor din București. Diferențe importante între segmentul office și cel rezidențial