Light Dark

Palatul Crissoveloni-Cantacuzino și Palatul Spayer sunt scoase pe piață la prețul de 3,8 mil. Euro, respectiv 4,2 mil. euro.

eduard uzunovCelebrele palate fac parte din portofoliul de proprietăți speciale pe care le promovează Regatta Real Estate, companie specializată pe segmentul rezidential de lux, segment care a fost cel mai puțin afectat de criză. Dacă pe celelalte segmente, prețurile medii de tranzacționare sunt mai mici cu circa 50-60% comparativ cu anii 2007-2008, pe nişa de lux, preturile medii de vânzare au scăzut cu aproximativ 30%. „Luxul înseamnă exclusivitate și unicitate. O locuință amplasată într-o locație unică va avea întotdeauna un pret mai mare, exact așa cum se întâmplă și în cazul unei opere de artă – pentru că nu există două la fel!“, spune Eduard Uzunov, președintele Regatta Real Estate.

“În peste 23 de ani de activitate în vânzarea și închirierea proprietăților premium, marcând pionierate atât în tranzacționarea caselor de patrimoniu, cât și în segmentul spațiilor de birouri, Regatta Real Estate s-a impus prin reprezentarea unor clădiri de o deosebită valoare istorică și culturală, dintre care fostele reședințe ale proeminentelor familii Cantacuzino, Ghika, Vintilă Brătianu sau a savantului Nicolae Paulescu”, spune Eduard Uzunov, președintele Regatta Real Estate.

palatul spayerPalatul Spayer, care este scos la vânzare la prețul de 3,8 milioane de euro, este situat într-o zonă istorică  a Bucureștiului încărcată cu valori imobiliare din perioada interbelică. Palatul este foarte bine conservat, păstrându-și astfel toate elementele arhitecturale de odinioară. Acesta a aparținut lui Herman Spayer, acționar al băncii Marmorosch Blank. Arhitectul este elvețianul Luis Blanc, care a lucrat împreună cu Ion Berindey, palatul având destinația inițială de locuintă și apoi sediu pentru Banca Marmorosh Blank, ce a atins apogeul în perioada interbelică.

palatul-crissoveloni-cantacuzinoPalatul Crissoveloni-Cantacuzino  poartă amprenta a două mari familii bucureștene, reprezentative pentru secolele XIX și XX. În timp ce membrii familiei Chrissoveloni, începând cu Yannis Manoli Chrissoveloni, erau ceea ce astăzi s-ar numi jucători principali în mediul bancar și de afaceri al României moderne, familia Cantacuzino era deja una dintre cele mai importante familii nobiliare cu o istorie de patru secole în înaltele dregătorii autohtone, membrii familiei fiind implicați și în politică.