Light Dark

Aproximativ 150.000 de bucureșteni au la 10 minute de mers pe jos de casă una dintre cele 10 stații noi de metrou inaugurate în zona Drumul Taberei, pe linia Magistralei 5. Va stârni acest cartier mai mult interesul dezvoltatorilor, acum când locuitorii au acces la cel mai rapid mijloc de transport în comun?

Aproape 5.400 de cumpărători și-au arătat interesul pentru apartamentele din Drumul Taberei pe parcursul lunii septembrie, cu 4% în creștere dacă ne raportăm la intervalul similar din 2019, arată datele Imobiliare.ro.

Mai mult, 47% dintre cei care au căutat recent un apartament în Drumul Taberei au fost interesați direct de locuințele situate în proximitatea stațiilor de metrou.

Cartierul a atras mai mulți dezvoltatori pe parcursul ultimilor ani, noile proiecte construite aici fiind concentrate în apropierea parcului Moghioroș (redenumit Parcul Drumul Taberei) sau în imediata vecinătate a cartierului ANL Constantin Brâncuși. În trimestrul III, circa 640 de apartamente noi erau disponibile la vânzare în proiectele rezidențiale din Drumul Taberei, potrivit datelor centralizate de Analize Imobiliare, platforma de real estate intelligence lansată de Imobiliare.ro.

Există însă un aspect care împiedică o dezvoltare accelerată pe viitor pe segmentul nou în acest cartier, așa cum s-a întâmplat în alte zone din București, după deschiderea unor noi stații de metrou.

“Problema zonei Drumul Taberei, comparativ cu Bucureștii Noi sau Pallady, este lipsa unor terenuri medii sau foarte mari pretabile unor dezvoltări rezidențiale masive”, a declarat Vlad Săftoiu, Research Analyst în cadrul companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, invitat la cea mai nouă ediție a emisiunii imoExpert.

Dacă extindem puțin zona și mergem spre Progresului, deja o zonă cu densitate rezidențială mai mică, considerăm că acolo există un potențial mai ridicat, cel puțin în apropierea stației de metrou Academia Militară unde există deja dezvoltări atât de spații de birouri, cât și de spații rezidențiale de dimensiuni mai mari”, a mai explicat el.

Zona din apropierea stației de metrou Academia Militară// Strada Progresului, Google Maps

La ora actuală, există două proiecte principale în zona Academia Militară – Cortina Academy, un ansamblu din portofoliul Eden Capital Development care cuprinde aproape 300 de apartamente, și One Cotroceni Park, un proiect mixt dezvoltat pe fosta platformă Ventilatorul de One United Properties.

Acesta din urmă va cuprinde atât spații office și comerciale, cât și o componentă rezidențială masivă, urmând să aducă pe piață 800 de noi apartamente.

Citește și: Metroul Râul Doamnei-Eroilor, un pas uriaș înainte pentru Capitală. 150.000 de locuitori și 20.000 de angajați au acces la cel mai rapid mijloc de transport

Citește și: Cum merg tranzacțiile pe piața terenurilor? Investitorii privesc 2021 cu optimism

Citește și: Credite de 154 de milioane de lei, acordate într-o lună prin Noua Casă