Light Dark

Concurența sporită de pe piața imobiliară autohtonă, aflată în plină expansiune, generează schimbări în materie de construcții rezidențiale. Dezvoltatorul autohton a majorat investiția în a doua fază a proiectului, urmând a construi primele blocuri din România cu fațadă 100% din lemn și izolate în totalitate cu spumă poliuretanică, un material reciclabil.

Compania Ecovillas, dezvoltatoarea ansamblului rezidențial LOFT Green Apartments, a decis să implementeze soluții de ultimă generație în materie de izolație și fațadă la proiectul construit în Mogoșoaia. Noile soluții, în corelație cu scumpirea unor materiale, au dus la o majorare a costurilor de construcție cu aproximativ 20%, comparativ cu faza anterioară a proiectului.

„Deși este un produs mai scump, am ales izolația cu spumă poliuretanică cu celulă închisă pentru că ne-am gândit la beneficiile sale în timp. În primul rând, spuma poliuretanică izolează foarte bine, nu este un material alergen și nu face praf. De asemenea, exclude factorul uman în montaj și aer si are coeficient de dilatare minim, adică nu apar microfisuri. Spuma crește eficiența energetică a clădirii și contribuie la reducerea emisiilor de carbon în atmosferă, lucru pe care noi mizăm la proiectul LOFT care are ZERO emisii de CO2 și la producerea energiei termice, prin pompe de căldură geotermice. În plus, spuma poliuretanică este sigură pentru mediu și nu dezvoltă mucegai, iar la producția spumei poliuretanice nu se folosesc gaze care afectează mediul înconjurător, fiind un material ce se reciclează în totalitate.”

Slavic Vlas, Partener LOFT Green Apartments

Integrare în cadrul natural
În cadrul ansamblului va fi dezvoltat, astfel, primul bloc din România cu fațadă realizată în totalitate din lemn, ce se va bucura de un așa-numit „silver effect” odată cu trecerea timpului. Lemnul Lunawood Thermowood este cea mai nouă tehnologie de pe piață, fiind un produs sustenabil, nontoxic, ce oferă un aspect natural clădirilor.

„Am ales lemnul pentru că este un material crud, natural ce va oferi un cadru mai apropiat de natură. Practic, culoarea lemnului se va schimba în următoarele luni și va trece la nuanțe de gri, asemănătoare scoarței copacilor din pădure. Arhitectul a dorit prin această soluție să integreze vizual imobilele în natură. Am decis să punem și mai mult accent pe calitate, pe bucurie, pe exterior, pe confortul emoțional al locatarilor și pe estetica locuințelor.”

Slavic Vlas – partener LOFT Green Apartments

Nominalizare la premiile UE pentru arhitectură

Ansamblul Loft Green Apartments este nominalizat în acest an la premiile Uniunii Europene pentru arhitectură contemporană. Elementele distinctive ale complexului sunt absența grinzilor și designul interior de tip loft, cunoscut deja în principalele capitale europene. Conceptul proiectului este de inspirație scandinavă, pentru a satisface cererea de locuințe moderne, eficiente și independente din punct de vedere energetic.

„Caracteristica izbitoare care scoate în evidență conceptul proiectului este absența grinzilor. Greutatea clădirii este suportată de coloane și pardoseli din beton armat, abordarea a fost să le adăugăm noi funcții și să folosim aceste elemente ca părți ale conceptului de proiectare. În plus față de elementele structurale, pereții de cărămidă sunt lăsați neacoperiți în mod deliberat, creând estetica industrială.”

Maxim Calujac – arhitect proiect LOFT Green Apartments