Legea prevede ca autorizațiile de construire să fie eliberate în termen de 30 de zile, dar timpul de așteptare pentru obținerea unui astfel de document poate să depășească un an în București. Nerespectarea acestui termen aduce daune investitorilor și duce la apariția „speculei imobiliare”, este de părere noul președinte al Ordinului Arhitecților din România (OAR), Alexandru Găvozdea.

autorizatii de construire

„Primăriile încalcă legea și produc astfel daune. Un investitor își face planul de business bazându-se pe termenele din lege, iar lipsa de predictibilitate îl afectează financiar”, a declarat Alexandru Găvozdea, potrivit Ziarul Financiar.

Acesta a mai explicat că pentru emiterea autorizațiilor greșite sau pentru întârzieri există o serie de sancțiuni administrative pe care reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții ar trebui să le aplice, dar numărul acestora este prea redus pentru a face față volumului de muncă.

Noul președinte al OAR a mai adăugat și că întârzierile care apar la acordarea autorizațiilor duc la „speculă imobiliară, tentative de evitare a obligațiilor legale pe care le are cel care construiește și haos în organizarea orașelor”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *