În luna septembrie a fost înregistrată o creștere cu 4,2% a lucrărilor de construcții, ca serie ajustată la sezonalitate, la nivelul Uniunii Europene și cu 4,6% în zona euro comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată datele biroului de statistică Eurostat. În acest timp, România a fost una dintre cele trei țări în cazul cărora au fost observate scăderi.

lucrari de constructii eurostat septembrie 2018

Astfel, lucrările de construcții au scăzut în țara noastră cu 1% în septembrie față de luna corespunzătoare a anului trecut. Scăderi au putut fi observate și în cazul Bulgariei și al Suediei, cu 4%, respectiv cu 1,5%.

În aceeași perioadă, țări precum Ungaria, Slovenia și Polonia au înregistrat un avans semnificativ cu 25,8%, respectiv cu 25,7% și cu 20,2%.

O depreciere, cu 8%, a apărut în România și în trimestrul al treilea față de cel anterior, dar și în T3 2018 comparativ cu T3 2017, cu 8,9%, potrivit datelor Eurostat.

În schimb, s-a putut observa un avans cu 0,8% în luna septembrie la nivelul lucrărilor de construcții din țara noastră față de luna anterioară.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *