România a înregistrat în ultima lună a anului trecut cea mai mare creștere la nivelul lucrărilor de construcții din rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), respectiv de 4,5%, față de noiembrie 2017.

România s-a aflat în decembrie 2017 pe primul loc în rândul statelor membre ale UE, atunci când vine vorba despre avansul înregistrat față de luna anterioară la nivelul lucrărilor de construcții, potrivit estimărilor biroului de statistică al UE, Eurostat.

Țara noastră a fost urmată în clasament de Franța și de Ungaria, acestea înregistrând un avans de 4,2%, respectiv de 3,9% în aceeași perioadă.

Infografic Eurostat

La polul opus, cele mai mari scăderi s-au observat în Slovacia, Spania și Bulgaria, respectiv de 5,5%, de 4,4% și de 3%.

De menționat este și faptul că în decembrie 2017 comparativ cu noiembrie 2017 a apărut o creștere ajustată la sezonalitate de 0,1% la nivelul zonei euro și de 0,6% la nivelul UE.

De asemenea, în decembrie 2017 față de decembrie 2016, nivelul lucrărilor de construcții a crescut cu 0,5% în zona euro și cu 1,5% în UE.

2 Comments

  1. Pingback: „Campioni” la Construcţii în Uniunea Europeană | www.actualdecluj.ro

  2. Pingback: „Campioni” la Construcţii în Uniunea Europeană, pe final de an | www.actualdecluj.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *