Light Dark

Timișorenii și clujenii preferă zonele aflate în vecinătatea centrelor universitare, clădirilor de birouri și aproape de restaurantele din centrul orașului. În continuare, conform analizelor, piața imobiliară din Cluj este una dintre cele mai active din România, Clujul ocupând primul loc în top, cu o medie de 1.890 de euro pe metru pătrat util. Când vine vorba despre zonele de top, prețurile pot atinge valori mult mai mari.

Cel mai recent raport de piață realizat de Imobiliare.ro utilizând platforma specializată Analize Imobiliare arată că în Timișoara cea mai căutată zonă este cea din arealul Ultracentral – Medicină – Piața Unirii. În capitala Banatului, topul cartierelor cu cele mai scumpe apartamente disponibile spre vânzare a suferit anumite modificări în T2 2021, comparativ cu cele trei luni anterioare. Descarcă aici raportul.


În orașul de pe Bega, primul loc este ocupat în continuare de arealul Ultracentral – Medicină – Piața Unirii. Aici piața imobiliară a înregistrat un avans de 3%, iar prețul pentru un metru pătrat, în această zonă, poate să ajungă și la 1.620 de euro. Poziția acestei zone poate fi explicată prin prisma faptului că se află în vecinătatea centrului universitar și a perioadei în care facultățile urmează să își desfășoare programa școlară într-un format hybrid.

Următoarea zonă aflată în topul preferințelor este zona Centrală – Bălcescu – Take Ionescu – Piața Maria (cu 1.410 euro pe metru pătrat, în condițiile unui recul trimestrial de 0,4%), la egalitate cu Complex Studențesc – Dacia – Elisabetin – Olimpia – Stadion (cu 1.410 euro pe metru pătrat, după un avans de 1,9%). Surprinzător este faptul că zona Torontalului a înregistrat o creștere de +4,5%, prețul atingând aici valoarea de 1.390 de euro pe metru pătrat, surclasând zona Circumvalațiunii, zonă ce a înregistrat o scădere de 0,7%, prețul atingând aici valoarea de 1.370 de euro pe metru pătrat.

Clujenii își mențin și ei preferințele pentru zonele centrale. Astfel, în Cluj-Napoca, clasamentul zonelor cu cele mai scumpe apartamente s-a menținut, practic, neschimbat în al doilea trimestru din 2021. Arealul central și ultracentral se situează, în continuare, pe prima poziție, cu o medie de preț de 2.250 de euro pe metru pătrat util (un avans de 2% față de cele trei luni anterioare).

Următoarele locuri sunt ocupate, la fel ca în cele trei luni anterioare, de zona Plopilor (+3,2%, până la 2.070 de euro pe metru pătrat), Gheorgheni – Andrei Mureșanu (unde a avut loc un avans de 4%, până la 2.050 de euro pe metru pătrat util). În topul preferințelor urmează zona Bună Ziua – Europa – Calea Turzii (cu un avans trimestrial de 5,8%, până la 2.020 de euro pe metru pătrat) și, respectiv, Zorilor (în condițiile unei creșteri de 5,5%, până la o valoare medie de 2.000 de euro pe metru pătrat).

Timișoara și Cluj-Napoca se numără printre cele mai sănătoase orașe din lume, în care poți să locuiești, potrivit topului elaborat de brokerul britanic de credite Money.co.uk, realizat la începutul anului. Cele două orașe, depășesc într-un clasament internațional metropole ca Singapore, Oslo, Geneva sau Sydney.

Citește și: Forte Partners remodelează peisajul urban prin proiectul Aviației Park. Cum arată ansamblul din Nordul Capitalei?

Citește și: Top cartiere din București cu cele mai mari prețuri pe metru pătrat. Inversare de poziții în capitală