Light Dark

Ne putem aștepta să vedem scăderi ale prețurilor în următoarea perioadă? Aceasta este o întrebare tot mai des auzită. Iată ce răspuns oferă Viorel Mohorea, Condominium Sales Project Manager pentru SVN România, în cadrul celei mai noi ediții imoExpert.

“Este clar că nu putem avea doar creștere, însă suntem departe de a se întâmpla ceva ca în perioada 2008. Este normal ca după un lucru bun să vină și o regularizare, dar trendul este în continuare de consolidare și dacă avem fluctuații, atunci acestea sunt nesemnificative. Cu siguranță trendul se va menține și în anii ce urmează”, a declarat el.

“Ideea de criză se vehiculează și s-a vehiculat nu doar la începutul acestui an, ci la începutul fiecărui an”, a mai menționat Mohorea făcând referire la zvonurile de criză apărute pe parcursul lui 2019.

Reprezentantul companiei de consultanță a recunoscut că o problemă poate fi considerată creșterea costurilor în sectorul construcțiilor și a ținut să sublinieze importanța unor planuri de viitor întocmite temeinic pentru dezvoltatorii rezidențiali.

“Acesta este un motiv real pentru dezvoltatori să-și facă planurile temeinic, astfel încât să poată să livreze un produs care să vină în întâmpinarea consumatorului și să-i satisfacă toate nevoile, atât din punct de vedere al prețului, cât și în privința facilităților, tipologiei de apartamente și așa mai departe”, a detaliat Mohorea, prezent în platoul imoExpert.

Ediția integrală imoExpert din noiembrie poate fi urmărită mai jos:

Potrivit celui mai nou raport publicat de Analize Imobiliare, platforma de real estate intelligence lansată de Imobiliare.ro, prețurile solicitate pentru proprietățile rezidențiale din România s-au apreciat pe parcursul trimestrului anterior, în medie, cu 3,2% față de intervalul aprilie-iunie 2019. Avansul înregistrat a fost mai mare decât mediile de creștere consemnate în primele două trimestre ale anului.

DESCARCĂ GRATUIT RAPORTUL “PIAȚA REZIDENȚIALĂ T3 2019”

Cea mai importantă contribuție la avansul general al valorilor de listare au avut-o, în mod specific, apartamentele noi din București, în contextul suplimentării stocului rezidențial nou cu unități locative.

Doar pe perioada iulie-septembrie, prețul mediu de vânzare pentru apartamentele din Capitală a înregistrat o creștere cu 5,5% și a ajuns la 1.380 de euro/mp. În ultimii 5 ani, avansul consemnat  a ajuns să depășească ușor 38%.

Citește și: Kiseleff-Aviatorilor redevine zona cu cele mai scumpe apartamente din București: o medie de 2.640 euro/mp. Vezi evoluția din celelalte cartiere

Citește și: Perioada medie de vânzare, în scădere. Cum a evoluat trimestrul trecut marja de negociere în marile orașe?

Citește și: HARTA locuințelor care vor fi livrate lângă proiectele de birouri din București