Light Dark

Ariston Thermo România a lansat recent aplicația Ariston NET, cu ajutorul căreia  centrala termică poate fi controlată de la distanţă.

Ariston NET_handPrin aplicație, temperatura din locuință poate fi reglată cu ajutorul unui device mobil, de oriunde și oricând. În plus, folosirea noii aplicaţii poate  genera economii de până la 25% la consumul de energie, potrivit reprezentanților companiei.

„Pe măsură ce stilul nostru de viață devine tot mai activ, smartphone-ul este soluția la aproape toate problemele legate de lipsa timpului. Locuințele devin astfel tot mai inteligente, iar confortul a devenit sinonim cu controlul de la distanță. În acest context am lansat noua aplicație Ariston NET, care permite gestionarea centralei termice de pe telefon oricând, de oriunde, având avantajul că poate genera o economie de costuri în ceea ce privește consumul de energie de până la 25%”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Ariston NET permite încălzirea locuinței de la distanță și pregătirea apei calde menajere în momentul oportun, înainte de întoarcerea proprietarilor acasă, singura condiție fiind o conexiune la Internet. Astfel, prin utilizarea acestei aplicații, confortul este dus la nivelul următor, datorită posibilității controlului multiplu. Cu ajutorul aplicaţiei se poate seta o temperatură diferită în fiecare cameră din locuință şi chiar pot fi gestionate sistemele de încălzire şi producere de apă caldă menajeră din mai multe locaţii.

Noua aplicaţie Ariston NET este compatibilă cu o centrală termică de ultimă generaţie Ariston din gamele Genus Premium Evo şi Clas Premium Evo. Pentru a putea fi instalată, este necesar ca centrala să fie echipată cu kit-ul multi-zone Ariston Sensys Net, compus din dispozitivul de termoreglare Sensys și din gateway, care apoi trebuie conectat prin wi-fi la Internet. Odată montate acestea, utilizatorul nu trebuie decât să descarce aplicaţia Ariston Net din GooglePlay sau App Store şi să o instaleze pe un telefon mobil sau pe o tabletă ce dispune de sistemul de operare iOS sau Android.

Care sunt funcționalitățile aplicației?

Pentru o experiență de utilizare cât mai simplă, Ariston NET oferă 4 moduri prestabilite de funcționare: pentru iarnă, pentru oprire cu activarea funcţiei anti-îngheţ, pentru vară și pentru perioada vacanţei. Centrala devine astfel inteligentă și acționează conform setării, fără să fie nevoie de o verificare suplimentară.

De asemenea, prin activarea funcției Auto, centrala va funcționa conform temperaturilor din exteriorul și interiorul locuinței. Această funcție este și cea care are un rol important în reducerea semnificativă a consumului de energie, cu până la 25%, datorită optimizării în timp real. În plus, aplicaţia oferă sugestii de setare pentru reducerea consumului de gaz, printr-o monitorizare constantă a centralei termice.

O altă funcție importantă este programarea zilnică și săptămânală, în funcție de programul și stilul de viață al utilizatorilor. În plus, în cazul în care apare o problemă în funcționarea centralei, aplicația va transmite o notificare proprietarului, dar și centrului de service, dacă este activat serviciul de service la distanță. Nu în ultimul rând, Ariston NET aduce aminte utilizatorului şi de momentul potrivit pentru revizia centralei, generând totodată rapoarte legate de consumul de energie.

Odată cu lansarea aplicaţiei Ariston NET, compania vine în întâmpinarea noilor cerinţe ale clienţilor locali de centrale termice. Astfel, aceştia sunt tot mai interesaţi de produse de ultimă generaţie, ce asigură reduceri considerabile de costuri, cum este cazul centralelor termice în condensare.

Potrivit reprezentantului companiei, piaţa locală de centrale termice din România se află în plină maturizare, românii punând accent pe serviciile conexe precum service şi garanţii, pe funcţiile oferite, preţul nemaifiind principalul criteriu de achiziţie. Această orientare este tot mai vizibilă începând cu septembrie 2015 când, odată cu introducerea normativelor europene ErP, centralele termice în condensare au câştigat tot mai mult teren datorită avantajelor precum consumul redus de gaz şi emisiile reduse de noxe.

„Piaţa de centrale termice se îndreaptă tot mai mult către segmentul înlocuirilor produselor instalate în urmă cu peste 10 ani. Desigur, un procent important este deţinut şi de noile instalări, acestea fiind, de cele mai multe ori, determinate de debranşările de la sistemul centralizat de încălzire”, a completat Cătălin Drăguleanu.