Dezvoltatorul ansamblurilor Cortina anunță două noi proiecte în nordul Bucureștiului. Vor însuma circa 800 de unități locative premium

Reprezentanții Eden Capital Development, companie cu capital integral românesc, și-au anunțat intenția de a construi două noi ansambluri rezidențiale în nordul Capitalei, mai exact în zona Erou Iancu Nicolae.

Însumând circa 800 de apartamente de lux, cele două noi proiecte vor fi dezvoltate sub brandul Cortina, completând astfel seria începută în anul 2013, ce cuprinde șase ansambluri deja finalizate sau aflate în curs de dezvoltare: Cortina Academy, Cortina North, Cortina Residence, Dinamic City, Four City North și Delta City.

„Piața imobiliară din București este martora unei cereri în creștere pentru astfel de locuințe, care oferă produse imobiliare high-end, un design inovator, cele mai noi și moderne soluții de finisaj și facilități de excepție. Prin aceste proiecte continuăm să îndeplinim angajamentul de a aduce pe piață ansambluri rezidențiale care să fie repere imobiliare. Cele două noi ansambluri sunt gândite să satisfacă cele mai exigente și variate gusturi asupra stilului de viață, un ambient de lux, cu finisaje de excepție, în două concepte diferite de locuire.”

Elena Dumitrache, director de vânzări, Eden Capital Development

O zonă rezidențială cu cerere ridicată

Unul dintre cele două proiecte rezidențiale anunțate este un concept de tip boutique, urmând a cuprinde un maximum de 180 de unități locative, iar celălalt ansamblu va avea circa 600 de apartamente, fiind dedicat cumpărătorilor care își doresc un stil de viață mai activ. „Ambele complexuri rezidențiale vor oferi locatarilor spații dedicate pentru fitness și wellness, cu bazine de înot, promițând cele mai bune condiții de locuire, indiferent de stilul de viață dorit”, explică reprezentanții companiei dezvoltatoare.

Aceștia punctează că, din punctul de vedere al cererii, Erou Iancu Nicolae este una dintre cele mai dinamice zone rezidențiale din nordul Bucureștiului. Astfel, cele două proiecte sunt menite să ofere o alternativă modernă de locuire și să ducă la un „upgrade” al zonei, în condițiile în care numărul dezvoltărilor premium de aici, adaptate cerințelor și tendințelor pieței actuale, a fost destul de limitat în ultima perioadă.

Luând în calcul cele două proiecte rezidențiale nou anunțate, Eden Capital Development va avea în portofoliu peste 3.900 de apartamente premium, a căror dezvoltare a început în urmă cu opt ani. Potrivit reprezentanților companiei, segmentul rezidențial de lux a înregistrat o evoluție spectaculoasă în ultimii ani.

Citește și: Eden Capital Development preia dezvoltarea unui ansamblu situat la marginea Deltei Văcărești din Capitală

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și, mai recent, a Facultății de Litere, ambele din cadrul Universității din București, Adriana și-a început activitatea în presa autohtonă în toamna lui 2006. Despre piața de real estate a scris în paginile ziarelor Curierul Național și Adevărul, iar din toamna anului 2009 s-a alăturat echipei Imobiliare.ro.